Sposób przygotowania:
Pikantna zupa z kurczakiem i mleczkiem kokosowym
Cebulę pokroić w drobną kostkę. Paprykę oczyścić z nasion i pokroić w średnia kostkę. Czosnek drobniutko posiekać. Pierś kurczaka również pokroić w średnią kostkę.
W garnku rozgrzać olej kokosowy i zeszklić cebulę. Następnie dodać czosnek oraz kurczaka.
Smażyć aż mięso zmieni kolor. Dodać pokruszoną papryczkę chili oraz pokrojoną paprykę, całość zalać wodą. Dodać też słodka paprykę oraz kurkumę. Gotować aż kurczak i papryka będą miękkie.
Następnie dodać mleczko kokosowe, sos sojowy oraz sok z limonki. Całość zagotować, do smaku jeśli jeszcze potrzeba doprawić sola i pieprzem. Zestawić z ognia dodać natkę pietruszki i wymieszać.
Makaron przygotować według instrukcji na opakowaniu.
Do miseczki nakładać makaron a potem nalać zupkę i podawać.
W garnku rozgrzać olej kokosowy i zeszklić cebulę. Następnie dodać czosnek oraz kurczaka.
Smażyć aż mięso zmieni kolor. Dodać pokruszoną papryczkę chili oraz pokrojoną paprykę, całość zalać wodą. Dodać też słodka paprykę oraz kurkumę. Gotować aż kurczak i papryka będą miękkie.
Następnie dodać mleczko kokosowe, sos sojowy oraz sok z limonki. Całość zagotować, do smaku jeśli jeszcze potrzeba doprawić sola i pieprzem. Zestawić z ognia dodać natkę pietruszki i wymieszać.
Makaron przygotować według instrukcji na opakowaniu.
Do miseczki nakładać makaron a potem nalać zupkę i podawać.