Sposób przygotowania:
Zupa fasolowa z łazankami
Fasolę opłukać, zalać wodą i odstawić na noc. Z kurczaka, marchewki, pietruszki, pora, listka, ziela, wegety , czosnku i soli ugotować wywar. Dodać fasolę i boczek.
Gotować wszystko ok. 40 minut.
Wyjąć mięso i boczek. Boczek pokroić na kawałki, a mięso kurczka obrać i dodać wszystko do zupy. Gdy fasola będzie miękka dodać majeranek i ostrą paprykę, doprawić solą i pieprzem.
Z masła i mąki przygotować zasmażkę i dodać do zupy. Ugotować łazanki w osolonej wodzie. Do talerza przełożyć łazanki i zalać zupą fasolową.
Gotować wszystko ok. 40 minut.
Wyjąć mięso i boczek. Boczek pokroić na kawałki, a mięso kurczka obrać i dodać wszystko do zupy. Gdy fasola będzie miękka dodać majeranek i ostrą paprykę, doprawić solą i pieprzem.
Z masła i mąki przygotować zasmażkę i dodać do zupy. Ugotować łazanki w osolonej wodzie. Do talerza przełożyć łazanki i zalać zupą fasolową.