Sposób przygotowania:
Zupa cebulowa z grzankami z serem
Cebule i czosnek obieramy cebulę kroimy w cieniutkie talarki, czosnek drobno siekamy W szerokim rondlu bądź garnku roztapiamy masło, wrzucamy cebulę, solimy i podduszamy mieszając by nie przywarła, dodajemy czosnek - podduszamy. Zalewamy gorącym bulionem o gotujemy do miękkości cebuli. Doprawiamy do smaku solą, pieprzem i tymiankiem.
Bułki kroimy na kromki, smarujemy masłem. Przekładamy na rozgrzaną patelnie masłem do dołu, oprószamy tartym serem, przykrywamy i podpiekamy do roztopienia sera.
Zupę podajemy z grzankami.
Bułki kroimy na kromki, smarujemy masłem. Przekładamy na rozgrzaną patelnie masłem do dołu, oprószamy tartym serem, przykrywamy i podpiekamy do roztopienia sera.
Zupę podajemy z grzankami.