p.jola1

p.jola1

Złoty Ekspert
[Przepisów: 919]

Pikantne pulpety do zup

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Pikantne pulpety do zup z chilli

Pikantne pulpety do zup Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Pikantne pulpety do zup

 

  • 30 dag mięsa wieprzowo-wołowego
  • 1/2 papryczki chilli
  • 1 łyżka przyprawy Kotanyi do mięsa mielonego
  • 3 łyżki bułki tartej

Sposób przygotowania:

Pikantne pulpety do zup
Do miseczki wkładamy 30 dag mięsa mielonego wieprzowo-wołowego, dodajemy 1 łyżkę przyprawy Kotanyi do mięsa mielonego. Papryczkę chilli kroimy na pół, usuwamy nasiona i połówkę dokładnie kroimy w małą kosteczkę, dodajemy do mięsa. Następnie wsypujemy 3 łyżki bułki tartej i dokładnie mięso wyrabiamy ręką. Formujemy w rękach malutkie pulpeciki, które wrzucamy do gotującej zupy (w moim przypadku grzybowej) i gotujemy na małym ogniu 15 minut. Świetny dodatek do zup.
Pikantne pulpety do zup
mięso wkładamy do miski, dodajemy przyprawę do mięsa mielonego i drobno posiekane chilli
Pikantne pulpety do zup
Następnie wsypujemy 3 łyżki bułki tartej i dokładnie mięso wyrabiamy ręką
Pikantne pulpety do zup
Formujemy w rękach malutkie pulpeciki, które będziemy gotować
Pikantne pulpety do zup
gotowe pulpeciki, które podawałam do zupy grzybowej