Sposób przygotowania:
Grillowane pierogi z czarnuszką
1) Sos czosnkowy: Majonez i jogurt naturalny przekładamy do miseczki. Czosnek obieramy i kroimy w drobną kosteczkę, dodajemy do majonezu i jogurtu. Przyprawiamy czosnkiem granulowanym i pieprzem, mieszamy i gotowe.
2) W rondelku rozpuszczamy masło. Cebulę obieramy, kroimy w drobną kosteczkę i przekładamy do masła. Masłem z cebulką polewamy ugotowane pierogi.
3) Polane pierogi przekładamy na grill elektryczny.
4) Następnie posypujemy przyprawą bazyliowo-pomidorową z czosnkiem niedźwiedzim i grillujemy.
5) Przewracamy pierogi na drugą stronę, posypujemy czarnuszką i jeszcze przez chwilę grillujemy.
6) Zgrillowane pierogi przekładamy na talerzyki i podajemy z sosem czosnkowym.
2) W rondelku rozpuszczamy masło. Cebulę obieramy, kroimy w drobną kosteczkę i przekładamy do masła. Masłem z cebulką polewamy ugotowane pierogi.
3) Polane pierogi przekładamy na grill elektryczny.
4) Następnie posypujemy przyprawą bazyliowo-pomidorową z czosnkiem niedźwiedzim i grillujemy.
5) Przewracamy pierogi na drugą stronę, posypujemy czarnuszką i jeszcze przez chwilę grillujemy.
6) Zgrillowane pierogi przekładamy na talerzyki i podajemy z sosem czosnkowym.