Sposób przygotowania:
Skrzydełka sojowo-imbirowe
Skrzydełka myjemy, osuszamy, usuwamy lotki i dzielimy na pół. Skrzydełka oprószamy solą i pieprzem – odstawiamy na bok. W szklance mieszamy ze sobą sos sojowy i miód – mieszamy aż miód się rozpuści. Dodajemy posiekaną papryczkę chilli i starty na tarce imbir, a także posiekany tymianek. Wszystko starannie raz jeszcze mieszamy.
UWAGA!
Jeśli marynata jest nadal za słona dodajemy więcej miodu. Tak przygotowaną marynatą zalewamy skrzydełka i marynujemy je minimum godzinę a najlepiej całą noc.
Zamarynowane skrzydełka grillujemy po 6-10 minut z każdej strony smarując raz na jakiś czas pozostałą marynatą, lub przekładamy je do naczynia żaroodpornego i pieczemy 20-30 minut w temperaturze 180 stopni. Smacznego.
Inspiracja Jamie Oliver.
UWAGA!
Jeśli marynata jest nadal za słona dodajemy więcej miodu. Tak przygotowaną marynatą zalewamy skrzydełka i marynujemy je minimum godzinę a najlepiej całą noc.
Zamarynowane skrzydełka grillujemy po 6-10 minut z każdej strony smarując raz na jakiś czas pozostałą marynatą, lub przekładamy je do naczynia żaroodpornego i pieczemy 20-30 minut w temperaturze 180 stopni. Smacznego.
Inspiracja Jamie Oliver.
smokii