tedy707

tedy707

Kucharz
[Przepisów: 7]

Pikantne żeberka wieprzowe

  • 3
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 5

Jest to porcja na 4 osoby. To pożywne danie na ciepły sobotni wieczór w ogrodzie. Podajemy z piwem, bez chleba ale za to z zieloną sałatą.

Pikantne żeberka wieprzowe

Składniki:

Pikantne żeberka wieprzowe

 

  • 1. 1 kg żeberek wieprzowych
  • 2. 4 łyżki sosu sojowego
  • 3. 1 łyżka musztardy
  • 4. przyprawy: sól, pieprz, pieprz cayenne

 

 

Sposób przygotowania:

Pikantne żeberka wieprzowe
Przygotuj marynatę, dokładnie mieszając sos sojowy, musztardę i przyprawy. Żeberka umyj i posmaruj przygotowaną marynatą. Wstaw do lodówki na 4 godziny. Po upływie tego czasu połóż żeberka na grill i smaż około 25 min, często przewracając.
Oczyszczoną sałatę polewamy sosem śmietanowo-czosnkowym (może być sama śmietana).