kotka1412

kotka1412

Kucharz
[Przepisów: 4]

Pikantny pieczony łosoś

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Fajna rybka na wieczór we dwoje

Pikantny pieczony łosoś

Składniki:

Pikantny pieczony łosoś

 

 

Sposób przygotowania:

Pikantny pieczony łosoś
Rybę płuczemy. Osuszamy papierowym ręcznikiem. Kroimy na porcje. Umieszczamy na wyłożonej papierem do pieczenia blasze (najlepiej skórą do dołu). Doprawiamy solą i pieprzem. Miód mieszamy z musztardą, 2łyżkami oliwy, sokiem z wycisniętej z połowy cytryny i mieloną papryką. Tym sosem smarujemy naszą rybę. Skrapiamy resztą oliwy. Pieczemy ok. 25 minut w piekarniku nagrzanym do 180 st.