Sposób przygotowania:
Galareta drobiowo-wieprzowa
Nastawiamy wodę, solimy. Gdy się zagotuje, wrzucamy mięso. Dodajemy pieprz, ziele angielskie i liście laurowe. Gotujemy przez około 3 godziny, aż mięso będzie na tyle miękkie, że będzie odchodzić od kości.
Na godzinę przed końcem dodajemy marchewki, pietruszkę oraz dwie obrane cebule - wszystko w całości.
Wyjmujemy mięso, dzielimy na mniejsze kawałki. Marchewkę kroimy w kostkę.
Układamy w filiżankach mięso, dodajemy marchewkę i zalewamy wywarem.
Zostawiamy do przestygnięcia, a następnie wstawiamy do lodówki na noc.
Na godzinę przed końcem dodajemy marchewki, pietruszkę oraz dwie obrane cebule - wszystko w całości.
Wyjmujemy mięso, dzielimy na mniejsze kawałki. Marchewkę kroimy w kostkę.
Układamy w filiżankach mięso, dodajemy marchewkę i zalewamy wywarem.
Zostawiamy do przestygnięcia, a następnie wstawiamy do lodówki na noc.