Sposób przygotowania:
Pineapple fish
Rybę dobrze osuszyć ręcznikami kuchennymi. Przygotować marynatę mieszając 1/3 szklanki oleju z syropem ananasowym , sokiem z cytryny , imbirem, cukrem, szczyptą soli, mielonym pieprzem , mieloną papryką . Papryczki chili pokroić bardzo drobno usuwając wcześniej pestki. Z pomidora usunąć miąższ . Pokroić pomidora w drobną kostkę . Dodać do marynaty pokrojonego ananasa , pomidora, marynowany pieprz czerwony i chili. Wymieszać. Filet ryby podzielić na porcje - ułożyć w płaskim naczyniu i zalać marynatą . Zostawić na minimum 30 minut. Wyjąć rybę z marynaty .Dobrze osuszyć .Lekko osolić - oprószyć mąką i usmażyć na rumiano na gorącym oleju . W czasie kiedy ryba się smaży marynatę wlewamy do garnuszka- wkładamy plastry ananasa i pilnując by sie nie przypaliło i przewracając ananasa gotujemy aż się zgotuje do gęstości salsy . Rybę podawać obkładając ananasowo-pomidorową salsą z plastrem ananasa posypując natką pietruszki.