darmiona

darmiona

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 304]

Pistacjowa kapusta

  • 3
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 5

Pistacjowa kapusta jako dodatek do obiadu

Pistacjowa kapusta Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Pistacjowa kapusta

 

  • 1 kapusta włoska
  • łyżeczka masła
  • szklanka wywaru warzywnego
  • duża garść pistacji

Sposób przygotowania:

Pistacjowa kapusta
W garnku rozpuszczamy masło. Wrzucamy posiekaną kapustę i zalewamy bulionem. Dusimy pod przykryciem aż zmięknie. Pistacje obieramy, wrzucamy do moździerza i ucieramy na proszek. Kiedy kapusta zmięknie, dodajemy pistacjowy proszek i dokładnie mieszamy. Podajemy na ciepło.
Pistacjowa kapusta
pistacje ucieramy w moździerzu na sypki proszek, dodajemy do kapusty
Pistacjowa kapusta
kapusta najlepiej smakuje na ciepło, ma bardzo przyjemny smak

Tagi:

kapusta