ciekawskab

ciekawskab

Szef Kuchni
[Przepisów: 40]

Pistacjowo-migdałowe ciastka

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Kruche i bardzo smaczne ciasteczka.

Pistacjowo-migdałowe ciastka

Składniki:

Pistacjowo-migdałowe ciastka

 

Sposób przygotowania:

Pistacjowo-migdałowe ciastka
W rondelku rozpuścić margarynę. Następnie stopniowo dodawać zmielone migdały, śmietanę oraz cukier, ciągle mieszając. Składniki gotować przez ok. 10 -12 minut na małym ogniu wciąż mieszając. Następnie lekko zwiększyć ogień i gotować aż masa ściemnieje. Masę ugotowaną przełożyć do płaskiego naczynia, rozsmarować na grubość ok. 1 cm, wierzch wyrównać łyżką. Udekorować posiekanymi pistacjami. Naczynie odstawić do ostygnięcia do lodówki. Po wyjęciu pokroić w romby. Przechowywać w lodówce. Smacznego.

Tagi:

ciastka deser