Sposób przygotowania:
Pita z kurczakiem i musztardowym sosem
Mięso myjemy, oczyszczamy z błonek i kroimy na malutką kosteczkę. Kapustę szatkujemy, paprykę i pomidora kroimy w kostkę, cebulę w cieniutkie piórka a szczypiorek drobno siekamy. W tym czasie rozgrzewamy teflonową patelnie i smażymy kurczaka w przyprawie do gyrosa podlewając na koniec wodą i zostawiając aż odparuje (mięso będzie wilgotne w środku). Przygotowujemy sos: łyżkę delikatnego twarożku naturalnego mieszamy z łyżką musztardy rosyjskiej. Bułkę pitę skrapiamy wodą, wkładamy do mikrofali na 15-20 sekund (wg wskazań na opakowaniu). Wyciągamy, odkrawamy cienki pasek aby powstała nam kieszonka. Całą wewnętrzną część smarujemy pikantnym ketchupem, a następnie na przemian nadziewamy bułkę warzywami i mięsem: kapusta pekińska, kurczaki, sos musztardowy, cebulka, papryka, pomidor pekinka, mięso, sos, i wymieszane warzywa całość posypujemy szczypiorkiem.
Można podać z pozostałymi warzywkami,
Smacznego
Można podać z pozostałymi warzywkami,
Smacznego
evita0007
To jak to w końcu jest ? Wegetarianie jedzą mięso ??? W przepisie jest kurczak. Bo się pogubiłam już ?
evita0007
Oki zakumałam. Bo nie dałaś ani kropki ani nic tylko myślnik ;D już jarzę hihi ;)
Konczi
wybacz, mój błąd - dodałam że świetnie nadaje się dla wegetarian jeżeli pominiemy mięso .... sos nadaje świetnego smaku, sam w sobie jest rewelacyjny - polecam