kuchenny świat

kuchenny świat

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1016]

Puree ziemniaczano - selerowe

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Zapraszam na puree ziemniaczano - selerowe z dodatkiem mleka i masła. Podajemy na obiad np. z mięsem i sosem.

Puree ziemniaczano - selerowe Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Puree ziemniaczano - selerowe

 

Sposób przygotowania:

Puree ziemniaczano - selerowe
Do garnka wlewamy wodę i stawiamy na gazie, zagotowujemy. Ziemniaki i seler obieramy i myjemy, kroimy w dużą kostkę i wkładamy do gotującej się wody, solimy do smaku i gotujemy do miękkości.

Zawartość garnka przelewamy na cedzak, odsączamy i wkładamy do garnka. Dokładamy masło i wlewamy śmietanę, miksujemy.

Solimy do smaku.
Piuree ziemniaczano - selerowe
Obrane ze skórki ziemniaki i seler kroimy w dużą kostkę.
Piuree ziemniaczano - selerowe
Pokrojone ziemniaki i seler wkładamy do osolonej wody.
Piuree ziemniaczano - selerowe
Odsączone z wody ziemniaki i seler wkładamy do garnka.