Sposób przygotowania:
Puree z pieczonego selera
Seler i ziemniaki dokładnie umyć, ale nie obierać. Selera pokroić na ćwiartki, ziemniaki pozostawić w całości.
Warzywa owinąć w folię aluminiową i włożyć do piekarnika nagrzanego do 200 stopni na około 1,5-2 godz.
Około 10 min. przez końcem pieczenia, gdy seler i ziemniaki będą miękkie, otworzyć folię aluminiową.
Następnie obrać warzywa ze skórki. Zmiksować blenderem z dodatkiem masła i jogurtu greckiego na gładką masę.
Przyprawić pieprzem,solą i szczyptą gałki muszkatołowej. Wymieszać.
Warzywa owinąć w folię aluminiową i włożyć do piekarnika nagrzanego do 200 stopni na około 1,5-2 godz.
Około 10 min. przez końcem pieczenia, gdy seler i ziemniaki będą miękkie, otworzyć folię aluminiową.
Następnie obrać warzywa ze skórki. Zmiksować blenderem z dodatkiem masła i jogurtu greckiego na gładką masę.
Przyprawić pieprzem,solą i szczyptą gałki muszkatołowej. Wymieszać.