sammakko

sammakko

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 396]

Pure dyniowo-bananowe

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 2
         
ocena: 4/5 głosów: 9

Bardzo pożywne pure, które możemy jadać na pierwsze czy drugie śniadanie. To wspaniały dodatek do ciast, słodkich potraw jak również wartościowy posiłek dla najmłodszych.

Pure dyniowo-bananowe

Składniki:

Pure dyniowo-bananowe

Składniki

Sposób przygotowania:

Pure dyniowo-bananowe
Dynię kroimy na mniejsze kawałki. Pieczemy w 180 stopniach około 15- 20 minut. Banana kroimy w grube plastry.

Dodajemy do dyni i miksujemy. Pure samo w sobie ma delikatnie słodki smak, nie należy go niczym już doprawiać.

Dynię możemy również ugotować na parze. Pure będzie miało wtedy rzadszą konsystencję.

Tagi:

dynia