Martajadwiga

Martajadwiga

Szef Kuchni
[Przepisów: 99]

Piwna zupa z ryżem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Marchewka w towarzystwie piwa

Piwna zupa z ryżem

Składniki:

Piwna zupa z ryżem

 

  • 1 litr jasnego piwa
  • 1 kg marchewki
  • 1 łyżka masła
  • 15 dag ryżu
  • cukier
  • sól

Sposób przygotowania:

Piwna zupa z ryżem
Umyte, obrane i pokrojone marchewki pokroić na plasterki. Ugotowane w małej ilości osolonej wody, odcedzić i przetrzeć. Do pozostałego po marchewce wywaru wlać piwo. Wymieszać. Wsypać ryż. Gotować, aż będzie miękki. Po zdjęciu z ognia połączyć z marchewką i masłem. Posłodzić do smaku.

Tagi:

ryż piwo