dayzi

dayzi

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1202]

Piwne naleśniki

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Ciasto naleśnikowa, do którego pasuje farsz mięsny, grzybowy i warzywny.

Piwne naleśniki

Składniki:

Piwne naleśniki

 

 

 

Sposób przygotowania:

Piwne naleśniki
Mąkę wsypujemy do głębokiej miski i po trochu dolewając piwo i ubijamy ciasto naleśnikowe. W trakcie ubijania dodajemy pozostałe składniki. Piwo dolewamy do momentu, gdy ciasto nabierze gładkiej konsystencji śmietany. Następnie ciasto odstawiamy na ok 1 godzinę. I po tym czasie smażymy naleśniki. Na rozgrzaną patelnie wlewamy w jednym punkcie ciasto i poruszając patelnią rozlewamy ciasto po całej powierzchni patelni. Naleśniki smażymy krótką chwilę z obu stron.
Smacznego.

Tagi:

jajko piwo jajka