Sposób przygotowania:
Pizza domowa na ziołowym spodzie
Do miski wlewam ciepłą wodę, olej, przyprawy a następnie mąkę i drożdże. Dokladnie mieszam.
Wyrabiam ciasto. Pozostawiam w lodówce pod przykryciem ok 1 godzinę.
Na blachę wyłożoną papierem do pieczenia wykładam ciasto. Dokładnie wyrabiam i przekładam na blachę wyłożoną papierem do pieczeni.
Można pozostawić grubsze brzegi ciasta i włożyć w nie np. Ser żółty.
Ciasto smaruję domowym sosem pomidorowym. Układam składniki.
Piekę w 160 stopniach przez ok 40 min. Podaję posypaną świeżym szpinakiem.
Wyrabiam ciasto. Pozostawiam w lodówce pod przykryciem ok 1 godzinę.
Na blachę wyłożoną papierem do pieczenia wykładam ciasto. Dokładnie wyrabiam i przekładam na blachę wyłożoną papierem do pieczeni.
Można pozostawić grubsze brzegi ciasta i włożyć w nie np. Ser żółty.
Ciasto smaruję domowym sosem pomidorowym. Układam składniki.
Piekę w 160 stopniach przez ok 40 min. Podaję posypaną świeżym szpinakiem.