Sposób przygotowania:
Pizza domowa
Drożdże rozprowadzamy we wodzie z ok 2 łyżki mąki i cukrem. Mieszamy i odstawiamy do wyrośnięcia.
Do mąki dodajemy sól, oregano i mieszamy.
Następnie dodajemy olej i drożdże, dobrze mieszamy i zagniatamy ciasto.
Odstawiamy w ciepłe miejsce do wyrośnięcia. Blaszkę wykładamy ciastem i smarujemy sosem pomidorowym(można odstawić żeby troszkę podrosło) i wyłożyć przygotowane dodatki.
Całość zasypujemy żółtym serem.
Wstawiamy do nagrzanego do 220 stopni piekarnika i pieczemy ok 20 min.
Do mąki dodajemy sól, oregano i mieszamy.
Następnie dodajemy olej i drożdże, dobrze mieszamy i zagniatamy ciasto.
Odstawiamy w ciepłe miejsce do wyrośnięcia. Blaszkę wykładamy ciastem i smarujemy sosem pomidorowym(można odstawić żeby troszkę podrosło) i wyłożyć przygotowane dodatki.
Całość zasypujemy żółtym serem.
Wstawiamy do nagrzanego do 220 stopni piekarnika i pieczemy ok 20 min.