Sposób przygotowania:
Pizza dyniowa z chorizo i cebulą
Krok 1. Gotować i dusić dynię aż do miękkości. Następnie osuszyć,
Krok 2. Umieścić płaty ciasta francuskiego na dwóch blachach wyłożonych papierem do pieczenia,
Krok 3. Piec w wysokiej temperaturze 200° C. Blachy wymienić po około 15 minutach lub po uzyskaniu złocistego koloru ciasta,
Krok 4. Kiełbasę chorizo smaż na średnim ogniu, następnie osuszyć i pokroić na cienkie plastry,
Krok 5. Rozgrzać olej na oczyszczonej patelni, dodać pokrojoną cebulę i smażyć aż zmięknie. Dodać ocet i brązowy cukier i smażyć około 2 minuty
Krok 6. Rozłożyć startą mozarelle, plastry chorizo, kawałki dyni i cebulę na blasze
Krok 7. Piec w temperaturze 200° C około 10 - 15 minut Krok 8. Ułożyć rozdrobnioną fetę i posypać pietruszką. bon appetit! :)
Krok 2. Umieścić płaty ciasta francuskiego na dwóch blachach wyłożonych papierem do pieczenia,
Krok 3. Piec w wysokiej temperaturze 200° C. Blachy wymienić po około 15 minutach lub po uzyskaniu złocistego koloru ciasta,
Krok 4. Kiełbasę chorizo smaż na średnim ogniu, następnie osuszyć i pokroić na cienkie plastry,
Krok 5. Rozgrzać olej na oczyszczonej patelni, dodać pokrojoną cebulę i smażyć aż zmięknie. Dodać ocet i brązowy cukier i smażyć około 2 minuty
Krok 6. Rozłożyć startą mozarelle, plastry chorizo, kawałki dyni i cebulę na blasze
Krok 7. Piec w temperaturze 200° C około 10 - 15 minut Krok 8. Ułożyć rozdrobnioną fetę i posypać pietruszką. bon appetit! :)
gosiczek821
Makaroniarz