Sposób przygotowania:
Pizza Eli z pomidorami i szynkąprzygotowanie dodatków

Pomidory opłukać, osuszyć i pokroić w plastry. Szynkę pokroić w słupki. Paprykę opłukać , osuszyć i pokroić w paski.
przygotowanie ciasta

Pokruszone drożdże wsypać do ciepłej wody. Do drożdży dodać cukier, łyżkę mąki i wymieszać. Garnuszek przykryć ściereczką i odstawić w ciepłe miejsce do wyrośnięcia. Mąkę przesiać do miski, dodać wyrośnięte drożdże, jajko, olej, sól i wyrobić ciasto. Miskę z ciastem przykryć ściereczką i odstawić w ciepłe miejsce do wyrośnięcia. Ciasto wyłożyć na okrągłą blachę.
przygotowanie pizzy

Ciasto posmarować keczupem.
przygotowanie pizzy cd

Na wierzchu ciasta ułożyć pomidory, szynkę i paprykę.
przygotowanie pizzy cd

Ser mozzarella zetrzeć na tarce z dużymi oczkami i posypać pizze. Blachę z pizzą włożyć do piekarnika nagrzanego do 190 stopni C góra - dół. Piec pizze około 35 minut aż się zrumieni. Pizze podawać z keczupem. Smacznego!
danielek