Sposób przygotowania:
Pizza z kurczakiem i papryką
Do rondelka wlewamy wodę, rozkruszamy drożdże i sól. Wszystko delikatnie podgrzewamy. Do miski wsypujemy mąkę, dodajemy oliwę i podgrzaną wodę z dodatkami. Wyrabiamy ciasto, aby było elastyczne. Przykrywamy ściereczką i odstawiamy, aby wyrosło.
Paprykę oczyszczamy z ziaren, obieramy pieczarki razem z cebulką. Wszystko kroimy. Ser ścieramy na tarce o grubych oczkach. Umytego i osuszonego kurczaka kroimy na małe kawałki, oprószamy przyprawami i smażymy na rozgrzanym oleju. Odstawiamy, aby ostygło.
Ciasto rozkładamy na blaszkę. Smarujemy ketchupem, nakładamy szynkę i resztę dodatków. Posypujemy startym serem i przyprawą do pizzy. Pieczemy w nagrzanym piekarniku w temp. 200 stopni ok. 20 minut.
Paprykę oczyszczamy z ziaren, obieramy pieczarki razem z cebulką. Wszystko kroimy. Ser ścieramy na tarce o grubych oczkach. Umytego i osuszonego kurczaka kroimy na małe kawałki, oprószamy przyprawami i smażymy na rozgrzanym oleju. Odstawiamy, aby ostygło.
Ciasto rozkładamy na blaszkę. Smarujemy ketchupem, nakładamy szynkę i resztę dodatków. Posypujemy startym serem i przyprawą do pizzy. Pieczemy w nagrzanym piekarniku w temp. 200 stopni ok. 20 minut.