slodkokwasnakuchnia1

slodkokwasnakuchnia1

Złoty Ekspert
[Przepisów: 997]

Chleb orkiszowo-gryczany na wodzie kokosowej

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 10
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Zapraszam na pyszny domowy chlebek zrobiony z wodą kokosową. Chleb orkiszowo-gryczany syci na dłużej niż pszenny i jest zdrowszy.

Chleb orkiszowo-gryczany na wodzie kokosowej

Składniki:

Chleb orkiszowo-gryczany na wodzie kokosowej

 

Sposób przygotowania:

Chleb orkiszowo-gryczany na wodzie kokosowej
Do miski przesypujemy obie mąki, sól i drożdże, mieszamy. Następnie dolewamy olej i wodę z kokosa. Wyrabiamy ciasto i przekładamy je do formy. Odstawiamy w ciepłe miejsce pod przykryciem na 1 godzinę. Następnie wstawiamy wyrośnięty chleb do nagrzanego piekarnika i pieczemy przez 1 godzinę w 180 stopniach. Studzimy na kratce.

Tagi:

pieczywo chleb