Sposób przygotowania:
Pizza makaronowa z parówkami
Makaron ugotować w osolonym wrzątku z dodatkiem łyżki oleju przez około 7 min, odcedzić. Przygotować beszamel: masło stopić, dodać mąkę, zrobić zasmażkę. Cały czas mieszając powoli wlewać mleko, gotować, aż sos odpowiednio zgęstnieje. Doprawić do smaku solą, pieprzem i gałką muszkatołową. Dokładnie wymieszać z odcedzonym makaronem i wyłożyć na natłuszczoną i wysypaną cienko kaszą manną tortownicę o śr. 23cm. Masę makaronową posmarować koncentratem pomidorowym i oprószyć odrobiną oregano. Parówki obrać z osłonek, pokroić w plasterki, podsmażyć na odrobinie oleju. Rozłożyć na wierzchu pizzy. Całość posypać startym serem oraz przyprawą do pizzy. Piec ok. 15 min w temp. 200st. Od razu podawać.