Sposób przygotowania:
Pizza makaronowa
Do garnka z gotująca wodą wrzucam makaron. Gotuje aldente, odcedzam i przelewam zimną wodą. Jaja wbijam do miski, dodaję mleko, czosnek sprasowany, ser zółty starty. Szpinak myję dokładnie i przesmażam na patelni na oleju. Dodaję go do masy z jajek i mieszam.Makaron wykładam do formy do pieczenia okrągłej, średnica 26 cm, wysmarowanej. Wylewam masę jajeczną na niej, układam pomidorki koktajlowe, połowę mozzareli. Wkładam do piekarnika na 15 minut. Wyjmuje z piekarnika dodaję oliwki, zielone i czarne, szynkę, plasterki pieczarek, oraz plastry cukinii cienkie. Dodaję resztę mozzareli. Ponownie wkładam do piekarnika na 5 minut. Po wyjęciu dekoruję bazylią świeżą , i robię różę z pomidora dużego. Smacznego
julcia12437
edytaha