Reniz

Reniz

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 3217]

Makaronowe mini-pizze

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 7

Mini pizze makaronowe to świetny pomysł na bardzo smaczne danie lub przekąskę. Łatwe i szybkie do przygotowania.

Makaronowe mini-pizze Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Makaronowe mini-pizze

 

Sposób przygotowania:

Makaronowe mini-pizze
Makaron ugotować w osolonej wodzie, odcedzić, ostudzić. Na rozgrzanej oliwie zeszklić posiekaną cebulę, wsypać pokrojone pieczarki, podsmażyć. Doprawić do smaku solą i pieprzem, połączyć z ketchupem ziołowym, wymieszać. Jajko wbić do miski, roztrzepać widelcem, wymieszać z zimnym makaronem i ziołami prowansalskimi. Na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia z makaronu uformować krążki. Posypać 1/3 startego żółtego sera, wyłożyć pieczarki z ketchupem. Posypać pokrojoną w kosteczkę wędliną i resztą żółtego sera. Włożyć do nagrzanego do 200 stopni piekarnika i piec około 10 minut. Gotowe pizzerki przełożyć na talerze i polać ketchupem lub sosem czosnkowym, podawać.
Makaronowe mini-pizze
Ugotowany zimny makaron wymieszać z surowym jajkiem i ziołami
Makaronowe mini-pizze
Na przygotowanej blaszce z makaronu uformować krążki
Makaronowe mini-pizze
Pieczarki podsmażyć z cebulą i wymieszać z ketchupem
Makaronowe mini-pizze
Wyłożyć na krążki z makaronu posypać wędliną i żółtym serem