Sposób przygotowania:
Makaronowe mini-pizze
Makaron ugotować w osolonej wodzie, odcedzić, ostudzić. Na rozgrzanej oliwie zeszklić posiekaną cebulę, wsypać pokrojone pieczarki, podsmażyć. Doprawić do smaku solą i pieprzem, połączyć z ketchupem ziołowym, wymieszać. Jajko wbić do miski, roztrzepać widelcem, wymieszać z zimnym makaronem i ziołami prowansalskimi. Na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia z makaronu uformować krążki. Posypać 1/3 startego żółtego sera, wyłożyć pieczarki z ketchupem. Posypać pokrojoną w kosteczkę wędliną i resztą żółtego sera. Włożyć do nagrzanego do 200 stopni piekarnika i piec około 10 minut. Gotowe pizzerki przełożyć na talerze i polać ketchupem lub sosem czosnkowym, podawać.