Sposób przygotowania:
Pizza na cienkim cieście
Drożdże rozpuścić w wodzie z dodatkiem cukru. Zostawić na 6-8 minut. Dodawać do mąki wymieszanej z solą drożdżowy rozczyn. Zagnieść porządnie na gładkie ciasto. Uformować płaski placek i ułożyć na wierzch co tylko się zechce. Piec w piekarniku maksymalnie nagrzanym przez 8-12 minut. Ja piekę w 230 st w piekarniku z wiatrakiem.
jazzmj
jazzmj
ponad to gdzie ty widziałeś wiatraki w piecach do pizzy chyba jak zakalca albo grubasa upieczesz. takie rady jak bys miał pizzernie i nie chciał żeby ktoś coś porządnego w domu zrobił. nawet jeżeli sos będzie zbyt wodnisty to ciasto wyjdzie ble ble ble
vi
a czy ja pisze ze moja pizza jest 100 % wloska ...po prostu jest, teraz pizze sa na calym swiecie nie tylko wloskie wiec opowiesci o dziewczynie i sobie wszechpracujacym zostaw sobie , troche skromnosci i szacunku
vi
i niestety w domu nie posiadam pieca z kamieniem, wiec robie w piekarniku z wiatrakiem bo taki mam...a jak takiego jeszcze nie widziales, to chyba jednak jeszcze wszedzie nie byles...