Sposób przygotowania:
Tarta francuska
Ciasto francuskie piec 10 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni. Zostawić, aby opadło.
Szpinak wrzucić na rozgrzany olej na patelni, wycisnąć czosnek i dolać śmietanę. Posolić, dodać pieprzu. Pomidory pokroić w plastry, a ser feta i mozarella w drobną kostkę.
Na casto francuskie wyłożyć szpinak i rozsmarować go. Następnie na całej powierzchni ułożyć pomidory i posypać serami. Piec 20 minut w 180 stopniach.
Szpinak wrzucić na rozgrzany olej na patelni, wycisnąć czosnek i dolać śmietanę. Posolić, dodać pieprzu. Pomidory pokroić w plastry, a ser feta i mozarella w drobną kostkę.
Na casto francuskie wyłożyć szpinak i rozsmarować go. Następnie na całej powierzchni ułożyć pomidory i posypać serami. Piec 20 minut w 180 stopniach.