Sposób przygotowania:
Pizza na średnim cieście
Do miski wsypałam mąkę i zrobiłam dołek posypałam szczypta soli . Do szklanki wlałam ciepłą wodę , lecz nie za-gorącą , dodajemy pokruszone drożdże. Mieszamy do rozpuszczenia drożdży , i dodajemy 3 łyżeczki mąki mieszamy do powstania zawiesiny. Zostawimy do wyrośnięcia drożdży 10-15 minut. Po 15 minutach rozczyn dodajemy do mąki i zagniatamy ( jak za gęste dodajemy ciepłej wody). Zagniecione ciasto zostawiamy do wyrośnięcia na 30 minut. Po wyrośnięciu zagniatamy i wałkujemy , ciasto kładziemy na papier do pieczenia wałkujemy. Polewamy keczupem i posypujemy przyprawa do pizzy. Pieczarki kroimy w plasterki i szynkę drobno. Posypujemy na przemian szynka i pieczarkami. Pieczemy 20 minut w 180 stopniach i teraz kładziemy dopiero ser. Trzymamy do rozpuszczenia sera i polewamy keczupem, pycha.