Sposób przygotowania:
Pizza Edzi
Drożdże wymieszać z cukrem i 100 ml letniej wody. Odstawić na ok 10 min, żeby "ruszyły". Do miski przesiać mąkę, dodać sól, wlać drożdże, które już "ruszyły", dodać oliwę, resztę wody i zagnieść ciasto. Przykryć ściereczką i odstawić na ok 1 h, żeby podwoiło objętość. Na patelni rozgrzewamy oliwę i przesmażamy pokrojone pieczarki. Doprawiamy solą i pieprzem. Kiedy ciasto jest już gotowe, jeszcze raz lekko je wyrabiamy i układamy na blaszce. Na cieście rozsmarowujemy sos i układamy warstwę pieczarek. Na pieczarki układamy salami, kukurydzę, pokrojoną w piórka cebulę i pokrojoną w paski paprykę. Przyprawiamy wg smaku. Całość posypujemy startym serem żółtym. Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 200*C przez ok 20-25 min. SOS Do blendera wlewamy pomidory z puszki, dodajemy przyprawy i blendujemy na jednolitą całość.