Pizza Yvonne

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Zachęcam do sprobowania.....

Pizza Yvonne

Składniki:

Pizza Yvonne

 

  • ciasto:
  • 1/4 szklanki odtłuszczone mleko,
  • 8 dkg drożdże,
  • 2 łyżki otręby owsiane,
  • 1 szczypta słodzik w proszku,
  • 1 szt jajko,
  • 1 szczypta przyprawa do pizzy Prymat,

 

  • Dodatki i przyprawy:
  • koncentrat pomidorowy bez cukr,
  • szynka drobiowa,
  • biała cebula,
  • pieczarki,
  • świeża czerwona papryka,
  • ogórek kiszony,
  • chudy twaróg,
  • Przyprawa do pizzy,
  • oregano Prymat,
  • pieprz czarny mielony Prymat

 

Sposób przygotowania:

Pizza Yvonne
Najpierw drożdże rozkruszyć do miseczki, zalać ciepłym mlekiem, dodać słodzik i zmielone otręby. Dokładnie wymieszać i odstawić na 20 minut do wyrośnięcia. W tym czasie pokroić dodatki. Do "zaczynu" wsypać przyprawę do pizzy, wbić jajko i wymieszać do połączenia składników. Ciasto ma wyjść średnio gęste jeśli jest zbyt gęste dodać mleka. Na suchą rozgrzaną teflonową patelnię (najlepiej do naleśników) wylać ciasto. Przysmażyć z jednej strony na ciemniejszy kolor, przewrócić (za pomocą talerza) i dosmażyć spód do pizzy. Zsunąć go na papier do pieczenia, posmarować koncentratem, obłożyć dodatkami i posypać przyprawami. Na górę pokruszyć ser. Wstawić do nagrzanego do 220 stopni piekarnika (bez termoobiegu) i zapiekać przez 10 minut.