Sposób przygotowania:
Pizza z arbuza z serkiem waniliowym i czekoladą
1. Arbuz kroimy na pół i wykrawamy z niego plaster o grubości jakiej chcemy. Następnie plaster kroimy na 6 równych części, w miarę możliwości usuwamy pestki ( chyba, że mamy arbuz bezpestkowy ) i delikatnie osuszamy ręcznikiem papierowym.
2. Maliny, borówki i listki melisy myjemy i osuszamy. Czekoladę ścieramy na tarce o dużych oczkach lub ścieramy ją nożem ( ja tak zrobiłam i wyszły mi ładne wiórki ).
3. Pokrojony arbuz układamy na talerzu na którym chcemy podać. Następnie nakładamy po porcji serka i dekorujemy malinami, borówkami, czekoladą i listkami melisy.
4. Podajemy od razu po przygotowaniu. Ja wszystkie składniki miałam z lodówki, więc deser był idealnie chłodny. Im dłużej postoi to serek będzie spływał.
5. Smacznego życzę.
2. Maliny, borówki i listki melisy myjemy i osuszamy. Czekoladę ścieramy na tarce o dużych oczkach lub ścieramy ją nożem ( ja tak zrobiłam i wyszły mi ładne wiórki ).
3. Pokrojony arbuz układamy na talerzu na którym chcemy podać. Następnie nakładamy po porcji serka i dekorujemy malinami, borówkami, czekoladą i listkami melisy.
4. Podajemy od razu po przygotowaniu. Ja wszystkie składniki miałam z lodówki, więc deser był idealnie chłodny. Im dłużej postoi to serek będzie spływał.
5. Smacznego życzę.
SylaUla
Babeczka35
Dziękuję i polecam :)