Sposób przygotowania:
Owocowo-czekoladowa pizza
Drożdże rozmieszać z łyżeczką cukru i 2 łyżkami mleka. Mąkę przesiać, dodać sól, olej, wodę i rozczyn drożdży. Zarobić ciasto.
Ciasto uformować w kulę, umieścić w misce z pokrywką lub przykryć ściereczką i odstawić w ciepłe miejsce do wyrośnięcia. Ciasto ma podwoić swoją objętość. Wyrośnięte ciasto rozwałkować na grubość 0,5 cm w kształt koła.
Czekoladę gorzką rozpuścić na małym ogniu w 0,25 szkl mleka , mieszając do powstania sosu. Lekko przestudzić i rozsmarować na surowym cieście. Następnie rozłożyć pokrojone owoce i bakalie, posypać orzechami i białą czekoladą pokrojoną w drobne kawałki.
Piec w piekarniku w temp 160 stopni przez ok. 25 minut.
Ciasto uformować w kulę, umieścić w misce z pokrywką lub przykryć ściereczką i odstawić w ciepłe miejsce do wyrośnięcia. Ciasto ma podwoić swoją objętość. Wyrośnięte ciasto rozwałkować na grubość 0,5 cm w kształt koła.
Czekoladę gorzką rozpuścić na małym ogniu w 0,25 szkl mleka , mieszając do powstania sosu. Lekko przestudzić i rozsmarować na surowym cieście. Następnie rozłożyć pokrojone owoce i bakalie, posypać orzechami i białą czekoladą pokrojoną w drobne kawałki.
Piec w piekarniku w temp 160 stopni przez ok. 25 minut.