Sposób przygotowania:
Pizza z frutti di mare.
Drożdże dać do miski z letnią wodą i rozgnieść z łyżeczką cukru
i odstawić na 20 min.Potem dosypać mąkę,sól i dwie łyżki oliwy i
wyrobić,podsypując mąką od czasu do czasu.Jak ciasto zacznie odchodzić od dłoni,nakryć ściereczką i dać w ciepłe miejsce do
wyrośnięcia na 2,5 godz.Wtenczas wyjąć z opakowania owoce
morza i rozmrozić,zalewając gorącą wodą i osączyć na sitku.Bla-
-chę nasmarować tłuszczem.Wyrośnięte ciasto rozwałkować i na
-ciągnąć po całej blasze,natrzeć pastą pomidorową pikantną lub
łagodną i nakładać nadzienie z owoców morza,posypać serem po
wierzchu.Nagrzać piekarnik od 170-200 st.C i piec 25-30 min.Po
upieczeniu wystudzić i podawać pokrojoną.
i odstawić na 20 min.Potem dosypać mąkę,sól i dwie łyżki oliwy i
wyrobić,podsypując mąką od czasu do czasu.Jak ciasto zacznie odchodzić od dłoni,nakryć ściereczką i dać w ciepłe miejsce do
wyrośnięcia na 2,5 godz.Wtenczas wyjąć z opakowania owoce
morza i rozmrozić,zalewając gorącą wodą i osączyć na sitku.Bla-
-chę nasmarować tłuszczem.Wyrośnięte ciasto rozwałkować i na
-ciągnąć po całej blasze,natrzeć pastą pomidorową pikantną lub
łagodną i nakładać nadzienie z owoców morza,posypać serem po
wierzchu.Nagrzać piekarnik od 170-200 st.C i piec 25-30 min.Po
upieczeniu wystudzić i podawać pokrojoną.