Sposób przygotowania:
Pizza z kiełbasą, fasolą, tuńczykiem i papryką
1) Mąkę wysypujemy na stolnicę, wbijamy jajko i dajemy tyle wody, aż ciasto będzie elastyczne.
2) Formujemy ciasto na kształt formy lub taki jaki chcemy.
3) Ciasto smarujemy przecierem pomidorowym i posypujemy je oregano oraz majerankiem.
4) Mozzarellę trzemy na tarce o grubych oczkach i sypiemy na przecier.
5) Kiełbasę kroimy na plasterki i układamy na serze.
6) Tuńczyka odsączamy z oleju i kładziemy w miejsca, gdzie nie ma kiełbasy (oczywiście możemy dać go tam gdzie chcemy).
7) Fasolkę z puszki odsączamy i układamy na pizzy.
8) Następnie myjemy paprykę i kroimy w paski, układamy na pizzy.
9) Pieczemy przez 15-20 min w 220 stopniach.
2) Formujemy ciasto na kształt formy lub taki jaki chcemy.
3) Ciasto smarujemy przecierem pomidorowym i posypujemy je oregano oraz majerankiem.
4) Mozzarellę trzemy na tarce o grubych oczkach i sypiemy na przecier.
5) Kiełbasę kroimy na plasterki i układamy na serze.
6) Tuńczyka odsączamy z oleju i kładziemy w miejsca, gdzie nie ma kiełbasy (oczywiście możemy dać go tam gdzie chcemy).
7) Fasolkę z puszki odsączamy i układamy na pizzy.
8) Następnie myjemy paprykę i kroimy w paski, układamy na pizzy.
9) Pieczemy przez 15-20 min w 220 stopniach.