BozenaMatuszczyk

BozenaMatuszczyk

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1611]

Klopsy z serem żółtym

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Dzisiaj serwuje proste klopsy mielone z dodatkiem startego żółtego sera. Doprawione jak zwykłe mielone, a dodatek sera żółtego sprawia że mają fajny smak.

Klopsy z serem żółtym Więcej zdjęć (6)

Składniki:

Klopsy z serem żółtym

 

  • mielone 300 g,
  • cebula 1 szt,
  • pieczarki 150 g,
  • sól i pieprz do smaku,
  • przyprawa uniwersalna do smaku,
  • przyprawa do mięsa mielonego do smaku,
  • jajko,
  • olej 3 łyżki + do smażenia,
  • ser żółty 100 -150 g,
  • bułka tarta 3 łyżki + do panierowania,

Sposób przygotowania:

Klopsy z serem żółtym
Obraną cebulę pokroić w drobną kostkę, następnie podsmażyć na oleju z obranymi startymi na tarce o dużych oczkach pieczarkami, dodając przyprawy. Po podsmażeniu wystudzić.

Ser żółty zetrzeć na tarce o dużych oczkach.

Wystudzone podsmażone pieczarki z cebulą połączyć z mięsem mielonym dodać starty ser, jajko oraz bułkę tartą albo (namoczoną wcześniej, odciśniętą bułkę).

Całość doprawić do smaku, wymieszać i formować klopsy.

Następnie klopsy obtaczać w bułce tartej i smażyć na rozgrzanym oleju z każdej strony na złoty kolor.

Podawać do obiadu.
Klopsy z serem żółtym
Cebulę obrać a następnie pokroić w drobną kostkę
Klopsy z serem żółtym
Pieczarki obrać a następnie zetrzeć na tarce o dużych oczkach
Klopsy z serem żółtym
Cebulę z pieczarkami podsmażyć na oleju dodając przyprawy
Klopsy z serem żółtym
Ser żółty zetrzeć na tarce o dużych oczkach
Klopsy z serem żółtym
Wszystkie składniki połączyć z mięsem mielonym formowac klopsy ,panierować w bułce tartej i smażyć na rozgrzanym oleju