Sposób przygotowania:
Klopsy z serem żółtym
Obraną cebulę pokroić w drobną kostkę, następnie podsmażyć na oleju z obranymi startymi na tarce o dużych oczkach pieczarkami, dodając przyprawy. Po podsmażeniu wystudzić.
Ser żółty zetrzeć na tarce o dużych oczkach.
Wystudzone podsmażone pieczarki z cebulą połączyć z mięsem mielonym dodać starty ser, jajko oraz bułkę tartą albo (namoczoną wcześniej, odciśniętą bułkę).
Całość doprawić do smaku, wymieszać i formować klopsy.
Następnie klopsy obtaczać w bułce tartej i smażyć na rozgrzanym oleju z każdej strony na złoty kolor.
Podawać do obiadu.
Ser żółty zetrzeć na tarce o dużych oczkach.
Wystudzone podsmażone pieczarki z cebulą połączyć z mięsem mielonym dodać starty ser, jajko oraz bułkę tartą albo (namoczoną wcześniej, odciśniętą bułkę).
Całość doprawić do smaku, wymieszać i formować klopsy.
Następnie klopsy obtaczać w bułce tartej i smażyć na rozgrzanym oleju z każdej strony na złoty kolor.
Podawać do obiadu.
gusia1000