SUPERPRZEPIS

Rolada schabowa z porem, pieczarkami i mozzarellą

         
ocena: 5/5 głosów: 1
Rolada schabowa z porem, pieczarkami i mozzarellą Więcej zdjęć (14)

Polecam bardzo fajną, smaczną roladę schabową z pyszny farszem z pora ,pieczarek oraz smakowitej mozzarelli.

Składniki:

Rolada schabowa z porem, pieczarkami i mozzarellą

 

  • kotlety schabowe 2,
  • pieczarki 200 g,
  • por 1 szt,
  • cebula 1/2 szt,
  • mozzarella 1 szt,
  • sól i pieprz,
  • czosnek 2 ząbki,

 

  • Do panierowania;
  • mąka 3 łyżki,
  • jajko 1 z dodatkiem odrobiny przyprawy uniwersalnej i czosnku granulowanego,
  • bułka tarta,
  • olej do smażenia,

Sposób przygotowania:

Rolada schabowa z porem, pieczarkami i mozzarellą
Kotlety schabowe myjemy, osuszamy, dobrze rozbijamy pamiętając o tym aby nie podziurawić mięsa.

Następnie natrzeć solą i pieprzem i nałożyć około 1,5 cm jeden na drugim.

Przygotować farsz;

Por opłukać, przekroić po długości i pokroić w prążki.

Pieczarki obrać i pokroić w pół plasterki.

Cebulę i czosnek obrać i pokroić w drobną kostkę.

Pieczarki, cebulę, czosnek i por podsmażyć na oleju dodać przyprawy , a następnie wystudzić.

Wystudzony farsz nałożyć na mięso, na mięsie ułożyć kawałki mozzarelli i ciasno zwinąć roladę.

Roladę obtoczyć w mące ,następnie w rozbełtanym jajku i w bułce tartej.

Smażyć na rozgrzanym oleju z każdej strony zmniejszając płomień ognia.

Podawać do obiadu lub jako przekąskę.
Rolada schabowa z porem,pieczarkami i mozzarellą
Schabowe umyć , osuszyć i rozbić uważając aby nie podziurawić mięsa
Rolada schabowa z porem,pieczarkami i mozzarellą
Rozbite schabowe natrzeć solą i pieprzem
Rolada schabowa z porem,pieczarkami i mozzarellą
Por opłukać przekroić po długości i pokroić w prążki
Rolada schabowa z porem,pieczarkami i mozzarellą
Pieczarki oczyścić ,pokroić w półksiężyce
Rolada schabowa z porem,pieczarkami i mozzarellą
Cebulę obrać i pokroić w drobną kostkę
Rolada schabowa z porem,pieczarkami i mozzarellą
Por, cebulę i pieczarki podsmażyć na oleju i doprawić
Rolada schabowa z porem,pieczarkami i mozzarellą
Podsmażone wystudzić
Rolada schabowa z porem,pieczarkami i mozzarellą
Wystudzony farsz nałożyć na mięso, na farsz ułożyć kawałki mozzarelli
Rolada schabowa z porem,pieczarkami i mozzarellą
Zwinąć ciasno w roladę
Rolada schabowa z porem,pieczarkami i mozzarellą
Obtaczać w mące
Rolada schabowa z porem,pieczarkami i mozzarellą
Następnie w rozbełtanym jajku
Rolada schabowa z porem,pieczarkami i mozzarellą
Na koniec w bułce tartej
Rolada schabowa z porem,pieczarkami i mozzarellą
Smażyć na rozgrzanym oleju z każdej strony