Sposób przygotowania:
Rolada schabowa z porem, pieczarkami i mozzarellą
Kotlety schabowe myjemy, osuszamy, dobrze rozbijamy pamiętając o tym aby nie podziurawić mięsa.
Następnie natrzeć solą i pieprzem i nałożyć około 1,5 cm jeden na drugim.
Przygotować farsz;
Por opłukać, przekroić po długości i pokroić w prążki.
Pieczarki obrać i pokroić w pół plasterki.
Cebulę i czosnek obrać i pokroić w drobną kostkę.
Pieczarki, cebulę, czosnek i por podsmażyć na oleju dodać przyprawy , a następnie wystudzić.
Wystudzony farsz nałożyć na mięso, na mięsie ułożyć kawałki mozzarelli i ciasno zwinąć roladę.
Roladę obtoczyć w mące ,następnie w rozbełtanym jajku i w bułce tartej.
Smażyć na rozgrzanym oleju z każdej strony zmniejszając płomień ognia.
Podawać do obiadu lub jako przekąskę.
Następnie natrzeć solą i pieprzem i nałożyć około 1,5 cm jeden na drugim.
Przygotować farsz;
Por opłukać, przekroić po długości i pokroić w prążki.
Pieczarki obrać i pokroić w pół plasterki.
Cebulę i czosnek obrać i pokroić w drobną kostkę.
Pieczarki, cebulę, czosnek i por podsmażyć na oleju dodać przyprawy , a następnie wystudzić.
Wystudzony farsz nałożyć na mięso, na mięsie ułożyć kawałki mozzarelli i ciasno zwinąć roladę.
Roladę obtoczyć w mące ,następnie w rozbełtanym jajku i w bułce tartej.
Smażyć na rozgrzanym oleju z każdej strony zmniejszając płomień ognia.
Podawać do obiadu lub jako przekąskę.
gusia1000