tumilek

tumilek

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 145]

Pizza z kiełbasą, fasolą, tuńczykiem i papryką

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Pyszna pizza z kiełbasą z indyka, fasolą czerwoną do tego tuńczyk i papryka, naprawdę szybka w przygotowaniu, niedroga i smaczna, polecam :)

Pizza z kiełbasą, fasolą, tuńczykiem i papryką Więcej zdjęć (6)

Składniki:

Pizza z kiełbasą, fasolą, tuńczykiem i papryką

Na ciasto (może być gotowy spód do pizzy):

  • 250 g mąki pszennej
  • 1 Jajko
  • około 150 ml wody ( dolewamy tyle aż ciasto będzie elastyczne)

Dodatki

  • 50 g sera mozzarelli
  • 1/2 kiełbasy z indyka
  • garść fasolki czerwonej z puszki
  • Kawałek papryki czerwonej
  • 50 g tuńczyka w oleju słonecznikowym
  • majeranek
  • oregano

Sposób przygotowania:

Pizza z kiełbasą, fasolą, tuńczykiem i papryką
1) Mąkę wysypujemy na stolnicę, wbijamy jajko i dajemy tyle wody, aż ciasto będzie elastyczne.

2) Formujemy ciasto na kształt formy lub taki jaki chcemy.

3) Ciasto smarujemy przecierem pomidorowym i posypujemy je oregano oraz majerankiem.

4) Mozzarellę trzemy na tarce o grubych oczkach i sypiemy na przecier.

5) Kiełbasę kroimy na plasterki i układamy na serze.

6) Tuńczyka odsączamy z oleju i kładziemy w miejsca, gdzie nie ma kiełbasy (oczywiście możemy dać go tam gdzie chcemy).

7) Fasolkę z puszki odsączamy i układamy na pizzy.

8) Następnie myjemy paprykę i kroimy w paski, układamy na pizzy.

9) Pieczemy przez 15-20 min w 220 stopniach.
Pizza z kiełbasą, fasolą, tuńczykiem i papryką
Ciasto smarujemy przecierem pomidorowym i posypujemy je oregano oraz majerankiem.
Pizza z kiełbasą, fasolą, tuńczykiem i papryką
Mozzarellę trzemy na tarce o grubych oczkach i sypiemy na przecier.
Pizza z kiełbasą, fasolą, tuńczykiem i papryką
Kiełbasę kroimy na plasterki i układamy na serze.
Pizza z kiełbasą, fasolą, tuńczykiem i papryką
Tuńczyka odsączamy z oleju i kładziemy w miejsca, gdzie nie ma kiełbasy (oczywiście możemy dać go tam gdzie chcemy).
Pizza z kiełbasą, fasolą, tuńczykiem i papryką
Pieczemy przez 15-20 min w 220 stopniach.

Tagi:

pizza