Sposób przygotowania:
Pizza z szynką parmeńską i rukolą
Ciasto: z podanych składników zagniatamy elastyczne i gładkie ciasto.Przykrywamy je szmatką i odstawiamy do wyrośnięcia w ciepłe miejsce - dogodziny. Po tym czasie dzielimy ciasto na pół i z każdej częściformujemy koła. Wykładamy je na blasze z papierem do pieczenia. Spodysmarujemy sosem, posypujemy serem żółtym i układamy plastry mozzarelli.Na to szynka (ja swoją kroję na mniejsze kawałki), oregano i Tabasco dosmaku. Pieczemy w nagrzanym piekarniku do 220/230*C na drugiej od dołupółce ok. 10 - 15 min aż się zarumieni od spodu. Podajemy z rukolą i ewentualnie z Tabasco. Smacznego!
Pyza
zewa
zbysiowa
Ewuniu, nie usunęłam zdjęć ponieważ nie są opisane, więc system nie zapunktuje, a o to w tym chodzi aby zdjęcia zdublowane nie podnosiły wartości punktowej:)
zewa
:)