aga-25

aga-25

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 485]

Pizzerinki

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 10

Wspaniałe na kolację, polecam gorąco! Można jeść z keczupem.

Pizzerinki Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Pizzerinki

 

  • 0,5 szt papryki żółtej
  • 0,5 puszki kukurydzy
  • 1 szt ciasa francuskiego
  • 20 dag sera żółtego
  • 4 szt pieczarek
  • 2 łyżki koncentratu pomidorowego
  • 1 jajko
  • przyprawa do pizzy Prymat

Sposób przygotowania:

Pizzerinki
Ser ścieramy na dużej tarce. Paprykę myjemy osuszamy i kroimy w kostkę. Pieczarki obieramy i kroimy w cienkie plasterki. Ciasto odwijamy i wycinamy od garnuszka kółka. Każde kółko smarujemy rozkłóconym jajkiem. Następnie smarujemy cienko koncentratem pomidorowym i posypujemy przyprawą. Na każdą pizzerinkę dajemy po trochu pieczarek, kukurydzy i papryki. Gotowe kółka układamy na formie wysmarowanej tłuszczem i posypujemy startym żółtym serem. Pieczemy około 25 minut w 180 stopniach.
Pizzerinki
Ciasto odwijamy i wykrawamy kółka od garnuszka.
Pizzerinki
Na każdy krążek rozsmarowujemy koncentrat i posypujemy przyprawą.
Pizzerinki
Gotowe pizzerinki posypane startym żółtym serem.
Pizzerinki
Etap 4