slodkokwasnakuchnia1

slodkokwasnakuchnia1

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1004]

Pizzerinki na cieście francuskim

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 2
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Zapraszam na proste pizzerinki na cieście francuskim ze smacznymi dodatkami. Pizzerinki to szybka w przygotowaniu i smaczna przekąska lub kolacja. Smakują dobrze na ciepło i zimno. Polecam

Pizzerinki na cieście francuskim

Składniki:

Pizzerinki na cieście francuskim

 

  • 1 płat ciasta francuskiego
  • 1 parówka z szynki
  • pół czerwonej papryki
  • 100 g cukinii
  • 50 g żółtego sera
  • 2 łyżki ketchupu/koncentratu pomidorowego
  • sól, pieprz, zioła prowansalskie

Sposób przygotowania:

Pizzerinki na cieście francuskim
Z ciasta francuskiego wycinamy 8 kółek (możemy również pokroić w kwadraty). Parówkę kroimy w plasterki, paprykę w paseczki a ser w drobną kosteczkę. Cukinię kroimy w cieniutkie plasterki. Każdy krążek ciasta smarujemy odrobiną ketchupu, układamy po plasterku cukinii, kilka paseczków papryki i kilka plasterków parówki. Posypujemy odrobiną soli, pieprzu i ziół prowansalskich. Posypujemy żółtym serem.

Delikatnie układamy pizzerinki na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i wstawiamy do nagrzanego piekarnika.

Pieczemy przez ok. 30 minut w temperaturze 200 stopni.