Sposób przygotowania:
Pizzerinki na cieście francuskim
Z ciasta francuskiego wycinamy 8 kółek (możemy również pokroić w kwadraty). Parówkę kroimy w plasterki, paprykę w paseczki a ser w drobną kosteczkę. Cukinię kroimy w cieniutkie plasterki. Każdy krążek ciasta smarujemy odrobiną ketchupu, układamy po plasterku cukinii, kilka paseczków papryki i kilka plasterków parówki. Posypujemy odrobiną soli, pieprzu i ziół prowansalskich. Posypujemy żółtym serem.
Delikatnie układamy pizzerinki na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i wstawiamy do nagrzanego piekarnika.
Pieczemy przez ok. 30 minut w temperaturze 200 stopni.
Delikatnie układamy pizzerinki na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i wstawiamy do nagrzanego piekarnika.
Pieczemy przez ok. 30 minut w temperaturze 200 stopni.