Sposób przygotowania:
Pizzerinki z papryką, szynką i serem
Wodę podgrzać, dodać drożdże i cukier i wymieszać. Dodać 2 łyżki mąki, ponownie wymieszać. Przykryć ściereczką i zostawić na 15 minut. Po tym czasie dodać resztę mąki, oliwę oraz sól. Wyrobić jednolite ciasto. Odstawić do wyrośnięcia w ciepłe miejsce.
Kiedy ciasto wyrośnie uformować cienkie okrągłe placuszki. Posmarować je ketchupem, oprószyć oregano. Dodać szynkę i pokrojoną w kostkę cebulę. Dodać pokrojoną w kostkę paprykę. Pomidorki pokroić w półplastry i ułożyć na pizzach. Przykryć startym żółtym serem.
Wstawić do piekarnika nagrzanego do 200 stopni.
Piec, aż pizzerinki będą rumiane. Podawać po wyjęciu z piekarnika.
Kiedy ciasto wyrośnie uformować cienkie okrągłe placuszki. Posmarować je ketchupem, oprószyć oregano. Dodać szynkę i pokrojoną w kostkę cebulę. Dodać pokrojoną w kostkę paprykę. Pomidorki pokroić w półplastry i ułożyć na pizzach. Przykryć startym żółtym serem.
Wstawić do piekarnika nagrzanego do 200 stopni.
Piec, aż pizzerinki będą rumiane. Podawać po wyjęciu z piekarnika.