Sposób przygotowania:
Pizzerinki z kabanosem i fasolą
Mąkę przesiewamy do miski, dodajemy cukier, sól, olej oraz rozpuszczone drożdże w letniej wodzie.
Wszystko razem mieszamy i zagniatamy ciasto, odstawiamy pod przykryciem do wyrośnięcia.
Fasolę odsączamy z zalewy, ser żółty ścieramy na tarce o grubych oczkach, paprykę czerwoną kroimy w kostkę, ogórki i kabanosy kroimy w plasterki.
Wyrośnięte ciasto przekładamy na stolnicę, wałkujemy cienko, metalową obręczą wycinamy małe kółka i układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia.
Krążki ciast smarujemy ketchupem, posypujemy startym serem oraz układamy pozostałe składniki.
Wstawiamy do piekarnika i pieczemy przez 15-20 minut w temperaturze 180 stopni.
Wszystko razem mieszamy i zagniatamy ciasto, odstawiamy pod przykryciem do wyrośnięcia.
Fasolę odsączamy z zalewy, ser żółty ścieramy na tarce o grubych oczkach, paprykę czerwoną kroimy w kostkę, ogórki i kabanosy kroimy w plasterki.
Wyrośnięte ciasto przekładamy na stolnicę, wałkujemy cienko, metalową obręczą wycinamy małe kółka i układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia.
Krążki ciast smarujemy ketchupem, posypujemy startym serem oraz układamy pozostałe składniki.
Wstawiamy do piekarnika i pieczemy przez 15-20 minut w temperaturze 180 stopni.
SylaUla
biedroneczki