bogusia82

bogusia82

Złoty Ekspert
[Przepisów: 873]

Pizzerinki z kabanosem i fasolą

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Jeśli nie macie pomysłu na przekąski na imprezy to polecam upiec takie małe pizzerinki z kabanosem i fasolą.

Pizzerinki z kabanosem i fasolą

Składniki:

Pizzerinki z kabanosem i fasolą

 

Sposób przygotowania:

Pizzerinki z kabanosem i fasolą
Mąkę przesiewamy do miski, dodajemy cukier, sól, olej oraz rozpuszczone drożdże w letniej wodzie.

Wszystko razem mieszamy i zagniatamy ciasto, odstawiamy pod przykryciem do wyrośnięcia.

Fasolę odsączamy z zalewy, ser żółty ścieramy na tarce o grubych oczkach, paprykę czerwoną kroimy w kostkę, ogórki i kabanosy kroimy w plasterki.

Wyrośnięte ciasto przekładamy na stolnicę, wałkujemy cienko, metalową obręczą wycinamy małe kółka i układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia.

Krążki ciast smarujemy ketchupem, posypujemy startym serem oraz układamy pozostałe składniki.

Wstawiamy do piekarnika i pieczemy przez 15-20 minut w temperaturze 180 stopni.