Sposób przygotowania:
Pizzerinki na słodko z czekoladą.
Drożdże rozgnieść z cukrem, zalać 1/3 ciepłego mleka i odstawić na kwadrans. Czekoladę połamać i rozpuścić w średnim rondlu z resztą mleka, mieszając na małym ogniu, aby nie wykipiało. Odstawić i zestudzić. Do zaczynu dodać mąkę przesianą , masła miękkiego i szczyptę soli. Wyrobić i zagnieść oraz odstawić na godzinę lub ponad w ciepłe miejsce, aby wyrosło. Blaszkę silikonową natrzeć lekko olejem lub masłem. Piekarnik nagrzać do temp. 200 st. C. Ciasto po wyrośnięciu rwać na kawałki i wylepiać nimi otwory w blasze silikonowej, a w cieście lekkie wgłębienia na masę czekoladową. W każde wgłębienie kłaść łyżką dużą masę czekoladową i posypać krokantem orzechowym, jeśli czekolada była bez dodatków. Można także posypać wiórkami kokosowymi, z tym, ze po upieczeniu. Wstawić blachę silikonową do piekarnika na 15-25 min. Po upieczeniu wyjąć blachę, a ciastka podważyć od spodu trzonem łyżki i przełożyć na paterę. Posypać wiórkami kokosowymi lub jeść bez nich.