slodkokwasnakuchnia1

slodkokwasnakuchnia1

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1012]

Pizzerinki paprykowe

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 6
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Zapraszam na małe, smaczne pizzerinki z papryką w roli głównej. Świetnie smakują na ciepło i na zimno.

Pizzerinki paprykowe

Składniki:

Pizzerinki paprykowe

 

  • 140 g ciasta francuskiego
  • 1 czerwona papryka
  • 6 małych plastrów sera żółtego
  • 6 kulek mozzarelli mini
  • 1 parówka
  • 1 łyżka ketchupu
  • sól, pieprz, zioła prowansalskie

Sposób przygotowania:

Pizzerinki paprykowe
Ciasto francuskie dzielimy na 6 części. Paprykę myjemy i osuszamy.

Następnie paprykę kroimy na 6 plastrów (tak aby miały okrągły kształt), a resztę papryki kroimy w drobną kosteczkę.

Parówkę kroimy w plasterki a kulki mozzarelli przekrajamy na pół. Każdy prostokąt ciasta francuskiego smarujemy ketchupem, na nim układamy po plasterku żółtego sera.

Na serze układamy plastry papryki i w ich środku układamy resztę papryki, parówkę i po dwie połówki mozzarelli. Posypujemy solą, pieprzem i ziołami.

Wstawiamy do nagrzanego piekarnika i pieczemy przez 20 minut w temperaturze 200 stopni. Smacznego.