Sposób przygotowania:
Pizzerinki paprykowe
Ciasto francuskie dzielimy na 6 części. Paprykę myjemy i osuszamy.
Następnie paprykę kroimy na 6 plastrów (tak aby miały okrągły kształt), a resztę papryki kroimy w drobną kosteczkę.
Parówkę kroimy w plasterki a kulki mozzarelli przekrajamy na pół. Każdy prostokąt ciasta francuskiego smarujemy ketchupem, na nim układamy po plasterku żółtego sera.
Na serze układamy plastry papryki i w ich środku układamy resztę papryki, parówkę i po dwie połówki mozzarelli. Posypujemy solą, pieprzem i ziołami.
Wstawiamy do nagrzanego piekarnika i pieczemy przez 20 minut w temperaturze 200 stopni. Smacznego.
Następnie paprykę kroimy na 6 plastrów (tak aby miały okrągły kształt), a resztę papryki kroimy w drobną kosteczkę.
Parówkę kroimy w plasterki a kulki mozzarelli przekrajamy na pół. Każdy prostokąt ciasta francuskiego smarujemy ketchupem, na nim układamy po plasterku żółtego sera.
Na serze układamy plastry papryki i w ich środku układamy resztę papryki, parówkę i po dwie połówki mozzarelli. Posypujemy solą, pieprzem i ziołami.
Wstawiamy do nagrzanego piekarnika i pieczemy przez 20 minut w temperaturze 200 stopni. Smacznego.