Sposób przygotowania:
Zwijane pizzerinki
Ciasto: Mąkę przesiać do miski. Dodać sól. Drożdże rozpuścić w wodzie. Do misy z mąką wlać olej i rozczyn z drożdży. Wyrobić ciasto i odstawić w ciepłe miejsce pod przykryciem.
Farsz: Pieczarki obrać , pokroić i podsmażyć na odrobinie oleju z dodatkiem 1 łyżki oregano i 1 łyżeczki soli. Pomidory i ogórki pokroić na plasterki.
Cebulę pokroić w pół plastry. Wykonanie: Gdy ciasto wyrośnie, rozwałkować je. Wierzch posmarować ketchupem i posypać oregano. Nałożyć pieczarki , a następnie pomidory, ogórki i cebulę.
Na wierzch ułożyć plastry sera. Zwinąć w roladę. Kroić plastry ok 3cm. i układać na blaszce lub na kratce od piekarnika wyłożonej folią aluminiową.
Piec w rozgrzanym do 220*C piekarniku przez ok 20 min.
Farsz: Pieczarki obrać , pokroić i podsmażyć na odrobinie oleju z dodatkiem 1 łyżki oregano i 1 łyżeczki soli. Pomidory i ogórki pokroić na plasterki.
Cebulę pokroić w pół plastry. Wykonanie: Gdy ciasto wyrośnie, rozwałkować je. Wierzch posmarować ketchupem i posypać oregano. Nałożyć pieczarki , a następnie pomidory, ogórki i cebulę.
Na wierzch ułożyć plastry sera. Zwinąć w roladę. Kroić plastry ok 3cm. i układać na blaszce lub na kratce od piekarnika wyłożonej folią aluminiową.
Piec w rozgrzanym do 220*C piekarniku przez ok 20 min.