OktawiaG

OktawiaG

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 184]

Zwijane pizzerinki

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Wspaniała pizza w innej wersji niż klasyczna. Małe zawijane pizzerinki to super pomysł na zjedzenie czegoś pysznego.

Zwijane pizzerinki  Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Zwijane pizzerinki

 

 

Sposób przygotowania:

Zwijane pizzerinki
Ciasto: Mąkę przesiać do miski. Dodać sól. Drożdże rozpuścić w wodzie. Do misy z mąką wlać olej i rozczyn z drożdży. Wyrobić ciasto i odstawić w ciepłe miejsce pod przykryciem.

Farsz: Pieczarki obrać , pokroić i podsmażyć na odrobinie oleju z dodatkiem 1 łyżki oregano i 1 łyżeczki soli. Pomidory i ogórki pokroić na plasterki.

Cebulę pokroić w pół plastry. Wykonanie: Gdy ciasto wyrośnie, rozwałkować je. Wierzch posmarować ketchupem i posypać oregano. Nałożyć pieczarki , a następnie pomidory, ogórki i cebulę.

Na wierzch ułożyć plastry sera. Zwinąć w roladę. Kroić plastry ok 3cm. i układać na blaszce lub na kratce od piekarnika wyłożonej folią aluminiową.

Piec w rozgrzanym do 220*C piekarniku przez ok 20 min.  
Zwijane Pizzerinki
spód pizzy smarujemy ketchupem i sypiemy oregano
Zwijane Pizzerinki
układamy dodatki, pieczarki pomidory, cebulę i ogórka
Zwijane Pizzerinki
zwijamy w roladę a następnie kroimy w plastry
Zwijane Pizzerinki
przygotowane krążki układamy i pieczemy przez 20min