Sposób przygotowania:
Pizzerinki według Kasi
Przygotowujemy ciasto. Połowę wody podgrzewamy w garnuszku, dodajemy pokruszone drożdże oraz cukier. Starannie mieszamy, aż wszystko się rozpuści. Do miski przesiewamy mąkę. Wlewamy rozpuszczone drożdże, mieszamy. Następnie wlewamy pozostałą wodę, olej oraz wsypujemy sól. Mieszamy. Reką zagniatamy ciasto do momentu aż przestanie się kleić do ręki (około 10 minut). Przykrywamy ściereczką i odstawiamy do wyrośnięcia na około 50 minut. Pieczarki kroimy w plasterki i podsmażamy na tłuszczu. Cebulę obieramy i kroimy w piórka, także podsmażamy. Paprykę kroimy w cienkie paski i również podsmażamy. Pomidory sparzamy, obieramy ze skórek i kroimy w kostkę. Wędliny kroimy na mniejsze kawałki. Ser ścieramy na tarce o dużych oczkach. Z wyrośniętego ciasta formujemy niewielkie okrągłe placuszki, układamy na blaszce z pergaminem. Na cieście układamy kolejno porcje pomidorów, cebuli, pieczarek, papryki, wędliny oraz sera. Całość posypujemy solą, pieprzem oraz ulubionymi przyprawami. Pieczemy około 25 minut w piekarniku nagrzanym do temp. 220 stopni. Podajemy polane keczupem.