Sposób przygotowania:
Pizzerinki z ciasta francuskiego
Mozzarellę odsączyć z zalewy, pokroić na plasterki. Paprykę przekroić, usunąć gniazda nasienne i umyć. Pokroić na kawałki. Ogórka pokroić w plasterki. Żółty ser zetrzeć na tarce jarzynowej o dużych oczkach.
Ciasto francuskie rozwinąć i podzielić na trzy prostokąty.
Na każdym prostokącie położyć kilka plasterków mozzarelli. Skleić ze sobą ciasto tworząc kwadrat. Brzegi ciasta lekko zrolować. Na każdym kawałku rozsmarować ketchup. Ułożyć plasterki wędliny, ogórków, paprykę. Przyprawić solą i pieprzem.
Wierzch posypać obficie żółtym serem.
Brzegi ciasta posmarować roztrzepanym białkiem. Piec około 30 minut w temperaturze 180 stopni.
Ciasto francuskie rozwinąć i podzielić na trzy prostokąty.
Na każdym prostokącie położyć kilka plasterków mozzarelli. Skleić ze sobą ciasto tworząc kwadrat. Brzegi ciasta lekko zrolować. Na każdym kawałku rozsmarować ketchup. Ułożyć plasterki wędliny, ogórków, paprykę. Przyprawić solą i pieprzem.
Wierzch posypać obficie żółtym serem.
Brzegi ciasta posmarować roztrzepanym białkiem. Piec około 30 minut w temperaturze 180 stopni.