Sposób przygotowania:
Pizzerinki 7
Ciasto: Drożdże rozprowadzić z 2-3 łyżkami ciepłego mleka, odrobiną cukru i 1 łyżką mąki. Odstawić do podrośnięcia ( na około 15 minut). Podrośnięte drożdże dodać do pozostałej mąki,wlać olej, ciepłe mleko, odrobinę soli, wyrobić ciasto. W razie potrzeby dolać mleka lub dodać mąki. Odstawić do podrośnięcia na około 30 minut. Kiełbasę pokroić w kostkę lub w talarki. Pieczarki oczyścić i pokroić w kostkę. Żółty ser zetrzeć na tarce o grubych oczkach, posypać papryką w proszku i wymieszać. Brać porcję ciasta, wielkość zależy jak duże czy też małe chcemy zrobić pizzerinki. Zrobić kulę i rozwałkować ją na placek o grubości około 0,5 cm. Kłaść na blachę wyłożoną papierem do pieczenia, odstawić na 10 minut do podrośnięcia. W każdym placku zrobić wgłębienia, posmarować ketchupem i wyłożyć dodatki, na wierzch kłaść ser. Piec około 20- 30 minut. Jedne pizzerinki można zrobić bez dodatku pieczarek- nie każdy je lubi.